Trimsalon Woopy

Honden

Veel honden hebben meerdere keren per jaar een trimbeurt nodig. Denk bijvoorbeeld aan een langharige hond die regelmatig geknipt/geschoren moet worden. Ook ruwharige honden zullen 2 tot 4 keer per jaar geplukt moet worden. Honden die erg in de rui zijn kunnen wel een extra handje gebruiken om van hun losse onderwol af te komen…

Voor tarieven: zie het kopje “Tarieven”

Let op: uw hond dient voor de afspraak goed uitgelaten te zijn om ongelukjes op tafel te voorkomen.

Ook dient u altijd te melden wanneer uw hond gezondheidsproblemen heeft, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

We vinden het belangrijk dat uw hond geen vlooien en/of wormen bij zich draagt, en volledig is ingeënt om verspreiding van ziektes te voorkomen.

Wassen en drogen

Elke hond die in mijn trimsalon komt wordt gewassen
met speciale shampoos/conditioners en gedroogd met
een waterblazer en föhn. Heeft uw hond een allergie?
Meldt dit, dan zal ik gebruik maken van een hypoallergene
shampoo..

bad-min

Scheren

Door middel van een tondeuse, scheerkoppen en/of opzetkammen, wordt de vacht op gewenste lengte ingekort.

2 tondeuses

Knippen

Met gebruik van rechte scharen wordt
de vacht ingekort en gemodelleerd.

Effileren

Met gebruik van een effileerschaar wordt de vacht ingekort en/of uitgedund.

effileerscharen-min

Plukken / strippen

Ruwharige rassen, zoals vele terriërs, moeten 2 tot 4 keer per jaar geplukt/gestript worden. IK NEEM GEEN NIEUWE PLUK-KLANTJES MEER AAN!

Ruwharige jack russel terriër

Ontwollen

Honden met een dikke, wollige ondervacht kunnen tijdens de ruiperiode wel een ontwolbeurt gebruiken.

Klitten

Het kan helaas gebeuren dat uw hond (veel) klitten heeft. Meldt dit van te voren, zodat ik genoeg tijd kan inplannen. Klitten zijn pijnlijk voor de hond, omdat het aan de huid trekt en gaat irriteren. We zullen voorafgaand aan de afspraak bespreken wat de juiste behandeling wordt. U zult van mij ook advies krijgen om dit in de toekomst te voorkomen, dit noemen wij borsteladvies.

klitten hond-min

Borstelen en kammen

Elke hond hoort thuis geborsteld en gekamd te worden. Als dit op de juiste manier gebeurd kan je klitten voorkomen. Ook tijdens de trimbeurt wordt uw hond geborsteld en gekamd.

Vlooien

Mocht uw hond vlooien (en/of andere parasieten) hebben, moet hij/zij hier eerst voor behandeld worden. Het is namelijk een groot besmettingsrisico wanneer uw hond deze parasieten meeneemt in de salon, aangezien hier dagelijks meerdere honden/katten komen.

Mocht ik vlooien tegenkomen tijdens de trimbehandeling, zal ik uw hond met een speciale shampoo wassen, maar raad ik u aan uw hond thuis alsnog een behandeling te geven tegen deze parasieten.

vlo-min

Puppy-wenbeurt

Er gebeurd veel in een trimsalon; er zijn vreemde geluiden, er wordt aan hun staart en poten gezeten, er zijn vreemde geurtjes… Het is dan ook goed om uw pup te laten wennen aan de trimsalon. Hier kunt u een aparte puppy-wenbeurt voor inplannen. We laten uw pup wennen aan de geluiden, aan het bad, de tafel, de geuren, nagels knippen, oogjes vrij knippen, koekjes krijgen… Ze zullen een leuke associatie krijgen met de trimsalon, zodat het de volgende keer makkelijker zal gaan.

pyppy-min

Overig

Tijdens elke trimbeurt;

  • Knip ik de nagels van uw hond
  • Maak ik de ogen en oren schoon
  • Knip ik de haren voor de ogen weg
  • Knip ik overtollig haar uit de oren weg