Trimsalon Woopy

Katten

Ook katten zijn welkom in mijn trimsalon! Hier heb ik speciale dagen voor, zodat honden en katten niet op de zelfde dag aanwezig zijn. Voordat het “kattendag” is wordt de salon grondig gereinigd en geurvrij gemaakt. Zo hoeven katten de honden niet te ruiken. Bovendien hangt er ook Feliway in de salon. Dit zijn speciale feromonen die een soort ‘geur’ afgeven waar katten rustiger van worden.

In de meeste gevallen kunnen katten hun vacht zelf goed onderhouden. Soms lukt dit echter niet, door verschillende oorzaken. De vacht kan dan vettig of dof worden, klitten krijgen of zelfs vervilten. Klitten en vilt zijn erg pijnlijk! Dan is het zeker tijd om naar de trimsalon te gaan.

De meeste katten vinden de trimbehandeling prima, maar soms is hun geduld  ineens op. De trimbehandeling zal dan ook afhangen van het geduld van de kat. Ik werk cat-friendly, wat inhoudt dat als het geduld van de kat op is, we een volgende afspraak zullen maken om de trimbehandeling af te maken.

Ook werk ik samen met een dierenarts om katten onder narcose te kunnen trimmen. Hieronder lees je daar meer over.

Voor tarieven: zie het kopje “Tarieven”

U dient altijd te melden wanneer uw kat gezondheidsproblemen heeft, zodat we daar rekening mee kunnen houden.

Borstelen en kammen

Elke kat word tijdens de trimbeurt geborsteld en gekamd. Zo komen de dode/losse haren uit de vacht en zal dit niet meer in huis belanden.

Thuis borstelen en kammen is een goede manier van vachtverzorging en het voorkomen van klitten. Wilt u hier advies over? Maak dan een afspraak voor een borsteladvies.

kat kam-min

Nagels knippen

Ook worden de nagels van katten geknipt tijdens de trimbehandeling.

katten nagels knippen-min

Oren en ogen schoonmaken

Mocht de oren en/of ogen vies zijn zal ik deze ook schoonmaken.

Ontwollen

Ontwollen is een speciale manier van de onderwol verwijderen. Dit doe ik NIET met scherpe materialen, aangezien dit de vacht zeer beschadigd. Ik ‘ontwol’ door borstelen en kammen. Zo komt alleen de losse onderwol mee en beschadig ik geen ‘levende’ haren.

ontwollen kat-min

Klitten

Zoals eerder genoemd kunnen katten klitten krijgen door verschillende redenen. Als uw kat een paar klitten heeft kan ik deze wegknippen of scheren. Mocht uw kat compleet in de klit zitten of zelfs vervilt zijn, ga ik de kat scheren. Het hele lichaam zal geschoren worden, met uitzondering van de kop, staart en poten.

1 tondeuse

Onder narcose

Mocht uw kat écht niet wakker een trimbehandeling kunnen ondergaan, i.v.m. te veel stress en het gedrag, dan is het ook mogelijk om uw kat onder narcose te trimmen. Ik werk samen met een dierenarts. Zij hebben de ruimte en materialen om uw kat veilig onder narcose te brengen. U kunt mij bellen voor meer informatie hierover.

Overig

Sommige katteneigenaren vinden het fijn als de kat bij de billen wordt geschoren. Bij sommige katten blijft er wel eens ontlasting hangen in de haren. Scheren of knippen van de billen is dan hygiënisch, alleen moet er ook gekeken worden naar de oorzaak. Soms is de kattenbak te laag, waardoor ze te veel moeten bukken en de ontlasting langs de haren loopt. Soms is er een medische reden. Check dit altijd bij een dierenarts.

Ook kunnen katteneigenaren er voor kiezen om hun kat preventief te scheren. Zo voorkom je klitten in de toekomst. Dit kunnen we in overleg doen. Meer hierover? Bel of mail mij.

Ook kunnen katten, net als honden, vlooien krijgen. Katten dienen hiervoor eerst behandeld te worden voordat ze naar de trimsalon komen. 

plaus